Transientbeskyttelse Helsinge

Hvis et lyn slår ned og de elektroniske systemer går ud, kan det have store økonomiske konsekvenser. Derfor ved vi, hvor vigtigt det er at have transientbeskyttelse.

 

Hvad går transientbeskyttelse ud på?

Helt enkelt, så er transientbeskyttelse betegnelsen en installation der har til formål at beskytte elektriske systemer i hjemmet, landbrug eller virksomheder. Det forhindrer ikke et lynnedslag direkte på bygninger – men den har mulighed for at minimere skaderne ved:

  • Elektriske komponenter i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftsstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Nordkystens El & Datateknik rådgiver, installerer og servicerer i Helsinge, men dækker hele Nordsjælland. Kontakt os på 📱 48 28 88 14 eller send en e-mail til 📧 teknik@nordkystens.dk for et uforpligtende tilbud. Vi tilbyder transientbeskyttelse i hele Nordsjælland, og har mange års erfaring med transientbeskyttelse for både private og erhverv i Nordsjælland.

Gennem transientbeskyttelse, kan man sikre sig mod de enorme kræfter, der er i forbindelse med indirekte lynnedslag. Der er rent faktisk større risiko for at systemer og installationer bliver påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag, fordi lyn helt op til mellem 1-2 km væk, kan have en ødelæggende virkning på alt elektronik og maskinel udstyr.

Uden transientbeskyttelse under sådanne situationer som ovennævnte, kan en overspænding i installationen beskadige de elektriske enheder i en installation, hvis overspændingen overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Transientbeskyttelsen begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert væk fra installationen og derfor sikres installationen.

De nye el-regler fra 2019 stiller krav til at der skal installeres transientbeskyttelse i installationer til beskyttelse af følgende:

 

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Beskyt dit hjem og din bolig

Der findes forskellige muligheder af løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer til dels an på, hvilken type el-tavle der er tale om, er der installeret et HFI-relæ og et HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ og det øger faktisk chancen for overspænding med 25%.

Derfor er det efter vores mening, vigtigt at få foretaget et el-eftersyn af en autoriseret installatør.

I forbindelse med vedtagelsen af de nye el-regler i 2019, er der stillet krav installationen af transientbeskyttelse, dog er private hjem undtaget, men det er at anbefale overfor forsikringen.

 

transientbeskyttelse-hjemmet-helsinge

I dag er en stor del af vores hjem bygget op med elektriske apparater, som vi er afhængig af fungerer og det kan være ubehageligt, når det tordner og man frygter for at fjernsynet eller fryseren eller andre tilkoblet enheder fejler eller i værre fald bliver ødelagt. Samtidig findes der et hav af intelligente systemer som alarmsystemer, lys og varme som er afhængige af at kunne køre uden nedbrud og afbrydelser.

Er du i tvivl om installationerne i din bolig lever op til kravene, om du har transientbeskyttelse installeret eller om der muligvis er brug udskiftning af evt. el-tavler? Vi kører ud i hele Nordsjælland med base i Helsinge. Kontakt os på 📱 48 28 88 14 eller 📧 teknik@nordkystens.dk.

Vil du sikre at din virksomhed fungerer upåvirket af tordenvejr?

Er din virksomhed ikke sikret mod overspænding i el-installationerne, kan det have konsekvenser. Under en overspænding er der nemlig risiko for ødelæggelse på alt elektronisk udstyr og kan medføre permanente problemer, hvis der ikke bliver gjort noget ved det.

Udover at de direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektrisk udstyr og IT, så kan der være endnu større omkostninger ved stop af produktion og tab af data.

Et lynnedslag kan medføre skader på elektrisk udstyr så langt væk som til 2 km fra stedet, hvor lynet slog ned.

Transientbeskyttelse er en forholdsvis nem og billig installation, stillet op mod de følger det kan have, når man ikke har det installeret.

Nordkystens El & Datateknik har lang erfaring med at hjælpe virksomheder, produktioner, industri- og serviceområder med transientbeskyttelse. De teknikker og komponenter vi bruger, er gennemtestet og vi udfører el-arbejde i hele Nordsjælland. Du er velkommen til at kontakte os på enten 📱 48 28 88 14 eller 📧 teknik@nordkystens.dk.

Det er et krav for virksomheder at have transientbeskyttelse installeret og derfor at det meget vigtigt at I får foretaget eftersyn på jeres installationer og tavler af en autoriseret elektriker. Dette blev et krav med de nye el-regler i 2019.

Drift og IT i landbruget

Elektroniske installationer i landbruget er blevet en stor del af den daglige drift. Desværre forekommer tordenvejr også stigende den seneste årrække, hvilket betyder flere tilfælde af produktionsstop, driftforstyrrelser, datatab og udgifter til nyt IT.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er ikke man vil have i forbindelse med sit landbrug, da det på et splitsekund kan skade og i nogle tilfælde endda helt ødelægge maskiner, elektriske- og IT-systemer som f.eks. vand- og foderautomater, malkeanlæg mm. og kan give uhensigtsmæssig økonomiske problemer. Det er derfor vigtigt at produktionen sikres, så den kan fortsætte, selv under lynnedslag og tordenvejr.

transientbeskyttelse-landbrug-helsinge

Flere og flere forsikringsselskaber stiller i dag kravet om at transientbeskyttelse skal være installeret i landbruget. Det er derfor, efter vores mening, en god idé at få tjekket op på om dit landbrug har det eller om dit forsikringsselskab kræver det. Uanset, så står vi klar til at hjælpe dig med råd, installation og service og du kan kontakte os på 📱 48 28 88 14 eller 📧 teknik@nordkystens.dk.

Er tvivlen der stadig?

Er du i stadig tvivl om hvorvidt du har transientbeskyttelse eller reelt har brug for det? Hvis ja, så kan vi rådgive dig og komme med vores anbefalinger, både ift. eksisterende installationer, men også til forbedring og udskiftning til nyt. Vi sørger for kompetent rådgivning, professionel installation og tilbyder aftale på service. Husk, at det er en forholdsvis nem og billig installation, hvor fordelene langt opvejer de mulige omkostninger, de negative effekter kan have.

Du er velkommen til at kontakte os på enten 📱 48 28 88 14 eller 📧 teknik@nordkystens.dk og så vil vi gøre alt hvad vi kan for at komme tvivlen til livs.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

3 + 14 =

Find os

Nørretoftevej 20
3200 Helsinge

Tlf.: 48 28 88 14
Mail: teknik@nordkystens.dk